Immobilien-Blog

Brexit? Kan ik nog steeds het kopen van onroerend goed in Spanje? JA, U KUNT

Na het resultaat van de schok van vorige week, toen Groot-Brittannië stemde om de EU te verlaten, zijn duizenden mensen die overwegen het kopen van een woning in Spanje na de Brexit achtergelaten met vele vragen

Generaties sinds de Britse ideaal: de baan van de dag, te verkopen en te verplaatsen naar de zonnige oorden van Spanje te zien uit uw dagen in een langzamer tempo van het leven. De Britse beslissing om te vertrekken van de Europese Unie werpt een aantal belangrijke vragen. Hier is hoe het van invloed zal zijn op de Britse kopers in Spanje.

Kan ik nog steeds het kopen van onroerend goed in de Costa Blanca?

Ja. Groot-Brittannië is nog steeds een lid van de EU en Britse burgers dezelfde rechten vandaag dat ze vorige week deden.

Voor de komende twee jaar of zo, terwijl Groot-Brittannië onderhandelt over de voorwaarden van haar af te sluiten krachtens artikel 50, zal niets veranderen voor Britse expats in het buitenland omdat het Verenigd Koninkrijk onderdeel van de EU tijdens deze periode blijven zal. Britse kopers zijn waarschijnlijk te voelen van de gevolgen voor enkele jaren.

Wat doet een daling in Sterling betekenen?

Een verzwakte pond is de meest directe effect van Engelands referendum. In feite heeft Spaans onroerend goed gewoon duurder worden voor UK kopers.

De wisselkoers wordt vluchtige verwacht in de komende maanden, maar kopers kunnen treffen om te isoleren zich van valutarisico's.

Het is ook de moeite waard zetting zulks in een bredere context: terwijl Spaanse huizenprijzen hebben gestaag in de afgelopen 2 jaar is herstellende, blijven zij 32% goedkoper dan hun piek in 2007.

Spaans onroerend goed blijft uitstekende waarde.

Wat er zal gebeuren met mijn eigenschap als het Verenigd Koninkrijk verlaat?

Spanje heeft een lange geschiedenis van gastvrije kopers uit het buitenland, die nu goed voor 1 op de 5 huis verkopen. Niet-EU kopers zijn zeer actief in de markt en geniet van zeer soortgelijke rechten aan onderdanen van de EU.

Verlaten van de EU/EER is hoogst onwaarschijnlijk om de impact van de rechten van Britse burgers op het kopen van onroerend goed in Spanje. Buitenlandse investeringen is ook belangrijk voor de economie.

Krijg ik nog een hypotheek?

Ja. Spaanse banken vragen meestal buitenlandse kopers voor een voorschot van maximaal 40%. Hoewel er ruimte voor dit is te stijgen, is het al op een niveau dat banken aanzienlijke bescherming biedt en is onwaarschijnlijk om te zien op veel aanpassing.

Ondertussen is het economische klimaat in Europa wedded aan lage rente. Financieringskosten blijven goede waarde.

Zal de Spaanse vastgoedmarkt crash?

Britse kopers zijn belangrijk voor de Spaanse markt en hebben de grootste één nationaliteit onder overzeese investeerders. Maar dit in context te plaatsen, Britten 4% van de markt vormen.

Er zijn twee redenen dat brexit is hoogst onwaarschijnlijk te leiden tot een crash. In de eerste plaats de buitenlandse kopers zijn een diverse groep: Duitse, Franse, Belgische, Italiaanse en Zweeds (onder vele anderen) zijn een zeer actief en groeiend deel van de markt.

Kan er sommige gelokaliseerde pijn, maar zelfs een complete ineenstorting van de UK vraag (nogmaals, totaal onwaarschijnlijk) zou alleen een kleine deuk in de markt zetten.

Ten tweede, de markt heeft nergens om te gaan. Spaans onroerend goed heeft gestaag sinds 2014 is herstellende, maar blijft een zeer lange weg zijn hoogtepunt. Het ergste wij van Brexit verwachten is ingetogen groei.

Mijn EHIC kaart nog geldig is?

Ja. De European Health Insurance Card biedt wederzijdse ziektekostenverzekering voor reizigers in de eer. Het zal blijven gedurende ten minste twee jaar terwijl Brexit onderhandelingen in beweging zijn.

Europese landen zijn erop gebrand om ervoor te zorgen dat hun burgers genieten gezondheidszorg onderweg, dus het is heel goed mogelijk een EHIC-overeenkomst (of iets dergelijks) blijven gelden ook na Brexit. Bijvoorbeeld, Zwitserland zijn noch de EU noch de EER-leden, maar de Europese ziekteverzekeringskaart accepteren als onderdeel van de interne markt. Het Verenigd Koninkrijk konden de Zwitsers model volgen.

Als ik naar Spanje, krijg ik volledige gezondheidszorg?

Voor nu, ja. Zo lang als Groot-Brittannië in de Europese Unie blijft, gezondheidszorg wederkerigheid Ga verder als hiervoor. Expats die in Spanje wonen en bijdragen aan de sociale zekerheid reeds ontvangen volledige gezondheidszorg, en zal blijven doen ongeacht Brexit.

Na vorige week de stemming, de Spaanse premier Mariano Rajoy zei zou er niets veranderen voor Britten in Spanje, terwijl de onderhandelingen over een exit - zij zouden zij hebben genoten tot nu als EU-burgers dezelfde rechten hebben.

De situatie voor Britse gepensioneerden is minder duidelijk. De huidige kosten van hun gezondheidszorg wordt voldaan door een per hoofd van de bevolking betaling uit het Verenigd Koninkrijk naar Spanje voor elke gepensioneerde m/v die het S1-formulier heeft ingevuld en ontvangt een pensioen van de UK.

Niemand weet als deze regeling blijven zal, hoewel vele commentatoren voorspellen Britse gepensioneerden vergt enige vorm van ziektekostenverzekering post-Brexit.

Hoe zit het met mijn pensioen?

Onder de regels van de interne markt, Britse burgers leven in Spanje (en inderdaad de hele EER) hebben hun pensioenen en sociale zekerheid betalingen automatisch uprated jaarlijks lokale inflatie. Dit systeem is een wederzijdse EU-regeling en dreigt te worden van een onderhandelingsmandaat punt in Brexit gesprekken.

In het ergste geval, kon de Britse gepensioneerden in Spanje krijgen eenzelfde behandeling die in Canada en verliezen hun automatisch recht op het pensioen van verhogingen.

Hoe werkt de erfenis?

Britse burgers (en eigenlijk alle eer ingezetenen) op dit moment krijgen zeer goede fiscale behandeling in Spanje, betalen de dezelfde successierechten als lokale bevolking.

De dubbele belasting verdragen, waarmee deze zijn cruciaal, niet gemaakt in de EU. Daarom heeft Brexit geen effect op de bestaande fiscale overeenkomsten tussen het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Wat gebeurt er nu?

Kortom, niets voor geruime tijd.

Wisselkoersschommelingen zullen het enige zichtbare effect van Brexit op korte termijn.

De twee jaar durend proces van het verlaten van de EU zal niet beginnen totdat artikel 50 wordt geactiveerd en dit is momenteel gepland in oktober 2016 te gebeuren. (Ondanks protesten, Europa niet dwingen een sneller tempo tot Groot-Brittannië formeel deze stap neemt.)

Het is ook belangrijk op te merken dat dit referendum niet bindend is, en Britse politici nu een langdurige periode van koehandel over wat treedt te doen – of zelfs wie verantwoordelijk is.

Met Brexit leiders al nummers weer hun retoriek en de beloften, het is niet een uitgemaakte zaak dat Groot-Brittannië zal volledig verlaten. Enorme bespreken punten blijven nu over of Brexit een totale terugtrekking uit de interne markt (EER betekent).

Tijd zal het leren, en het alle dient te vertragen het proces.

Het netto-effect is Britten zullen blijven genieten van de voordelen van het Europese burgerschap voor enkele jaren, en een in grote lijnen een soortgelijke deal kunnen verwachten zodra Brexit voltooid is.

De Britse liefdesrelatie met Spanje blijft.

Grupo Moraira

Ons bedrijf is geweest met het creëren van woningen in Costa Blanca Noord sinds 1982. Meer dan 30 jaar erkend succes in bouw en verkoop van onroerend goed in die hebben we gebouwd meer dan 3.000 huizen van de hoogste kwaliteit.

Bij GRUPO MORAIRA vindt u een groot team voor je klaar om te adviseren u en helpen u de woning die u zoekt. Professionals die vanaf het allereerste begin zal luisteren naar u en u helpen om u te bieden een huis aangepast aan uw behoeften.

Bronnen:

"Wat betekent Brexit voor Britse kopers?" geplaatst door Kyero.com op 27 juni 2016

"Brexit: wat betekent het voor expats, hier en in de EU?" Geplaatst door BBC.com op 27 juni 2016

Andere interessante advertenties
Wij wensen al onze klanten, medewerkers en vrienden een gelukkig Pasen in deze moeilijke tijden. Ons kantoor blijft gesloten totdat de regering anders dicteert, m...
Grupo Moraira zijn we betrouwbare makelaars in Moraira en Costa Blanca North. Heeft men 30 jaar maken van woningen voor alle soort klanten De 7 aspecten m...
Gestionar consentimiento